Integritetspolicy

Personuppgiftsansvar

Personuppgiftsansvarig för webbplatserna www.familjeforetagarna.se och www.hedblad.com är Familjeföretagarna Sverige, en bifirma till Holos AB, 556940-4220.

Kontaktuppgifter

Du når oss på butik@familjeforetagarna.se, eller genom telefon direkt till någon av våra medarbetare. Se kontakt-sidan på familjeforetagarna.se.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Köp i butiken

När du handlar i vår butik sparas dina kontaktuppgifter, din ip-adress och din köphistorik för att vi ska kunna fullfölja leveransen och garantera säkerheten i betalning. Inga detaljer om betalningen, som exempelvis kreditkort sparas hos oss. Dina kontaktuppgifter kan användas för uppföljning efter köp.

Nyhetsbrev

Om du anmäler dig för något av våra utskick sparar vi namn, e-postadress och eventuellt företagsnamn. Du kan själv välja att avsluta din prenumeration genom länk i utskick eller genom att kontakta oss direkt.

Kontaktformulär

Om du använder ett kontaktformulär eller gör en intresseanmälan på någon av våra webbsidor sparar vi ditt namn, din e-postadress och eventuellt företagsnamn. När vi återkopplat till dig raderar vi uppgifterna om inte kontakten fortsätter på annat sätt.

Deltagande i utbildningar, coaching etc

För deltagare i utbildningsprogram, coaching individuellt eller i grupp och liknande tjänster sparas de uppgifter vi behöver för att leverera tjänsten, såsom namn och kontaktuppgifter. Våra interna anteckningar om enskilda klienter lagras alltid i anonymiserad form, skrivet för hand.

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

När du använder ett kontaktformulär sparas de kontaktuppgifter du anger i vårt e-postsystem.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig eller handlar i butiken sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil eller i sitt köp. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Kunduppgifter från butiken raderas tre år efter senast genomförda köp.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto, har handlat i butiken eller har skrivit kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål. Är du registrerad i vår butik finns funktioner för detta där, annars kontaktar du oss på butik@familjeforetagarna.se.

Personuppgiftsbehandling som är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra ett avtal med dig eller för att vi ska kunna fullgöra en rättslig skyldighet sker utan samtycke. All annan behandling sker med stöd av samtycke. Du kan närsomhelst välja att återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi att radera dina personuppgifter och upphöra med den behandling som omfattades av samtycket.

Du har alltid rätt att inge klagomål till Datainspektionen om du anser att vi bryter mot reglerna. Datainspektionen tar emot din anmälan via sin webbsida och beslutar om tillsyn.

Vart vi skickar dina upgifter

Kommentarer från besökare kan komma att kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost. Information för att slutföra betalningar via PayPal skickas till PayPal.

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Om vi upptäcker eller blir uppmärksammade på läckor utreds dessa i samarbete med eventuellt berörd systemleverantör. Rapportera problem till oss på butik@familjeforetagarna.se.